Pågående YH – Internationell sommelier och matsalschef, ht25-vt26

Välkommen till Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier, Matsalschef. Här hittar du aktuell information som schema, läsårsdata, CSN och annat användbart.

Aktuellt schema

Information kommer

Läsårsdata

200 yrkeshögskolepoäng: 2025-08-18 – 2026-05-24

CSN

Utbildningen är CSN berättigad. Så här ansöker du: Studiemedel – Bidrag och studielån – CSN

För att hitta vår utbildning på CSN:s hemsida, söker du enligt följande: Skolform: Yrkeshögskola, Ort: Johanneshov, Skola: Restaurangakademien – YH, Utbildning: Internationell Sommelier – Matsalsschef HT25-VT26

WSET Wine & Spirit Education Trust

Via länkarna kan du ladda ner: Course specification och Systematic Approach to Tasting Wine (SAT) för Level 2 respektive Level 3.
WSET Level 2 Award in Wines | Wine & Spirit Education Trust
WSET Level 3 Award in Wines | Wine & Spirit Education Trust

Dekanteringsvideo

Länk till dekanteringsvideo på Youtube https://youtu.be/4q6BUyKcsSk
Länken får ej delas, filmen är inte publik.

Servicegrupper

Information kommer

Examinationsuppgifter

Information kommer

Tänk på

  • För att kunna vara en professionell dryckesprovare är det viktigt att följa några enkla regler: Använd inte parfym, använd spottkopp, undvik tobak, kaffe och te.
  • Om du har meddelat allergi eller specialkost till utbildningskoordinatorn, så har köket fått den informationen. När du är på skolan, behöver du sticka in huvudet i köket och meddela att du är på plats, så de vet vilken kost de ska ta hänsyn till just den dagen.
  • Om du är sjuk eller inte kan komma på lektion, meddela: [email protected]

Prata med oss om du har frågor eller inspel!

Jesper Johansson, rektor och Camilla Ahnström, utbildningskoordinator