• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VILT – GRUNDER, HANTERING & TILLAGNING

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursbeskrivning:
Varmt välkommen till en dag där vi fördjupar oss i viltköttets möjligheter och speciella förutsättningar. Här får du inspiration och ny kunskap i hur du kan arbeta med viltkött i din verksamhet. Vi inleder med ett teoretiskt förmiddagspass där vi går igenom:

  • Köttkunskap, tillvaratagande av viltkött (Torsten Mörner)  
  • Kötthantering vid korvtillverkning (Anders Levén) 
  • Olika metoder och tekniker vid tillvaratagande av viltkött.
    Gravning, rimning, torkning (K-C Wallberg)

Efter lunch fortsätter vi i vårt utbildningskök för praktiska moment:

  • Praktisk styckning och säkerställande av köttkvalitet redan i slaktboden. (Torsten Mörner)
  • Korvtillverkning. Köttkvalitet och detaljer, malning, stoppning, mogning, torkning och värmebehandling. (Anders Levén)
  • Praktisk hantering vid tillagning av viltkött. Hur hantera utmaningarna med viltköttets speciella egenskaper? (K-C Wallberg)

Vi avslutar med provsmakning, sammanfattning och diplomutdelning.

Föreläsare: Torsten Mörner , statsveterinär på Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Ordförande i Svenska Viltakademin. Inbiten jägare och författare till flertalet kokböcker om viltkött.

K-C Wallberg,  kock och matentreprenör som bland annat driver Restaurang Gubbhyllan på Skansen. Värnar om den svenska matkulturen och mat från naturen. Styrelseledamot i Svenska Viltakademin, jägare och kokboksförfattare.

Anders Levén, kock, kokboksförfattare och jägare som driver restaurang La Planche i Nacka. Brinner för korven. I synnerhet korv med viltkött som bas.

Pris: 2850 kr exkl. moms

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm