• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VILT – GRUNDER, HANTERING OCH TILLAGNING

Datum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Varmt välkommen till en dag där vi fördjupar oss i viltköttets möjligheter och speciella förutsättningar. Här får du inspiration och ny kunskap i hur du kan arbeta med viltkött i din verksamhet. Vi inleder med ett teoretiskt förmiddagspass där vi går igenom:

  • Köttkunskap, tillvaratagande av viltkött (Torsten Mörner)  
  • Kötthantering vid korvtillverkning (Anders Levén) 
  • Olika metoder och tekniker vid tillvaratagande av viltkött.
    Gravning, rimning, torkning (K-C Wallberg)

Efter lunch fortsätter vi i vårt utbildningskök för praktiska moment:

  • Praktisk styckning och säkerställande av köttkvalitet redan i slaktboden. (Torsten Mörner)
  • Korvtillverkning. Köttkvalitet och detaljer, malning, stoppning, mogning, torkning och värmebehandling. (Anders Levén)
  • Praktisk hantering vid tillagning av viltkött. Hur hantera utmaningarna med viltköttets speciella egenskaper? (K-C Wallberg)

Vi avslutar med provsmakning, sammanfattning och diplomutdelning.

Kursledare: 
Torsten Mörner: Statsveterinär på Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Ordförande i Svenska Viltakademin. Inbiten jägare och författare till flertalet kokböcker om viltkött.

K-C Wallberg: Kock och matentreprenör som bland annat driver Restaurang Gubbhyllan på Skansen. Värnar om den svenska matkulturen och mat från naturen. Styrelseledamot i Svenska Viltakademin, jägare och kokboksförfattare.

Anders Levén: Kock, kokboksförfattare och jägare som driver restaurang La Planche i Nacka. Brinner för korven. I synnerhet korv med viltkött som bas.

Pris: 2850 kr exkl. moms