
VILT – GRUNDER, HANTERING & TILLAGNING
Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se
Kursbeskrivning:
Varmt välkommen till en dag där vi fördjupar oss i viltköttets möjligheter och speciella förutsättningar. Här får du inspiration och ny kunskap i hur du kan arbeta med viltkött i din verksamhet. Vi inleder med ett teoretiskt förmiddagspass där vi går igenom:
- Köttkunskap, tillvaratagande av viltkött (Torsten Mörner)
- Kötthantering vid korvtillverkning (Anders Levén)
- Olika metoder och tekniker vid tillvaratagande av viltkött.
Gravning, rimning, torkning (K-C Wallberg)
Efter lunch fortsätter vi i vårt utbildningskök för praktiska moment:
- Praktisk styckning och säkerställande av köttkvalitet redan i slaktboden. (Torsten Mörner)
- Korvtillverkning. Köttkvalitet och detaljer, malning, stoppning, mogning, torkning och värmebehandling. (Anders Levén)
- Praktisk hantering vid tillagning av viltkött. Hur hantera utmaningarna med viltköttets speciella egenskaper? (K-C Wallberg)
Vi avslutar med provsmakning, sammanfattning och diplomutdelning.
Föreläsare: Torsten Mörner , statsveterinär på Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Ordförande i Svenska Viltakademin. Inbiten jägare och författare till flertalet kokböcker om viltkött.
K-C Wallberg, kock och matentreprenör som bland annat driver Restaurang Gubbhyllan på Skansen. Värnar om den svenska matkulturen och mat från naturen. Styrelseledamot i Svenska Viltakademin, jägare och kokboksförfattare.
Anders Levén, kock, kokboksförfattare och jägare som driver restaurang La Planche i Nacka. Brinner för korven. I synnerhet korv med viltkött som bas.
Pris: 2 850 kr exkl. moms
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm
