• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SUSHI & DUMPLINGS – DET BÄSTA FRÅN JAPAN

Datum: söndag 18 oktober 2020, kl 9.30 – 16:00

Kursinnehåll:
Den här dagen fördjupar vi oss i varmt och kallt från Japan. Hur hård ska en sushirulle vara? Vad smaksätter man med? Dessa frågor och många fler kommer du att få svar på idag. Kursledaren Joakim Lundblad går igenom allt från riskokning till tekniker, typer av sushi och hur fisken ska hanteras. Till exempel Maki och Nigiri kommer att göras.

Men japansk mat är ju inte enbart sushi! Under dagen går vi därför vidare med att göra dumplings (gyoza). Joakim visar hur du lyckas med dina dumplings och vad du har som tillbehör. Vi gör olika fyllningar baserat på kyckling, skaldjur, fläsk och vegetariskt och varierar tillagningen med metoder som att fritera, ånga och steka/bräsera.

Många tips och råd utlovas och du kommer en bra bit mot att göra den perfekta sushin och de ljuvligaste dumplings. Efter den här dagen kommer du kunna utöka den japanska menyn hemma ordentligt.

Kursledare: Joakim Lundblad
Joakim är en av Sveriges bästa sushikockar och har också en förkärlek för dumplings. Han har varit kökschef på Yasuragi i många år där han var med och skapade deras japanska profil. Han har ännu rekordet i Guiness Rekordbok för perfekt sushitillverkning. Joakim säger själv att det kanske inte syns på utsidan, men på insidan är han mer japansk än svensk.

Pris: 2 995 kr per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar kursledaren och dig som kursdeltagare så att du ska få ut mesta möjliga av dagen.

Anmäl dig här!