• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Studentintervju: Rakel Wennemo, Sommelier Steg 1

september 10, 2019 Posted by

Namn: Rakel Wennemo
Arbetsplats: Etoile
Yrkesroll: Kock och hovmästare

Varför vill du utbilda dig till sommelier?
– Jag jobbade redan med vin, men ville lära mig helheten och befästa grunderna. Jag behöver också kunna göra medvetna val eftersom jag är delansvarig för inköpen på restaurangen.

Hur kommer det sig att du valde att utbilda dig på Restaurangakademien?
– Jag gjorde min praktik i köket på Restaurangakademien när jag gick min gymnasieutbildning och trivdes väldigt bra. Och så hade jag hört mycket bra från personer som gått här. Att det är pålästa och duktiga föreläsare.

Vad är din upplevelse av utbildningen så här långt?
– Den är superbra. Jag har lärt mig mer än vad jag trodde att jag skulle göra under de tre gånger jag har varit här hittills. Till exempel har jag fått lära mig hur stor roll odlingen spelar. Och det är roligt i klassen, många med olika bakgrund så det är stort kunskapsutbyte.

Har du hunnit få användning av utbildningen i ditt arbete hittills?
– Verkligen! Först och främst känner jag mig mycket säkrare på jobbet. Jag presenterar ju alla viner för gästerna och nu har jag svar på deras frågor. Det är extra kul eftersom vi har många vinkunniga gäster. Det är lättare nu att förstå samband mellan olika platser och varför vissa viner smakar som de gör. Nu är det lättare att förklara för gästerna.

Hur går det att kombinera utbildningen med ditt arbete?
– Det går bra. Jag är ledig i stort sett varje tisdag då jag är i skolan. Vi har öppet tisdag till lördag så jag kan plugga söndagar och måndagar.

Hur finansierade du utbildningen?
– Arbetsgivaren betalade utbildningen som en investering i restaurangen och mig. Vi har inte skrivit något avtal, men nu är jag ännu mer motiverad att arbeta kvar.

Vad är nästa steg?
– Planen är att fortsätta med Sommelier Steg 2 i vår, och att fortsätta dricka gott vin.

September 2019

Sommelier Steg 1 omfattar 13 heldagar och sträcker sig över en termin.
Kursstart: Sommelier Steg 1 startar en gång per termin, i januari och augustiKommentarer