• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Studentintervju: Niclas Johansson, Sommelier Steg 1

november 12, 2019 Posted by

Namn: Niclas Johansson
Arbetsplats: ICA MAXI Solna
Yrkesroll: ICA-handlare

Varför valde du att utbilda dig till sommelier?
 – Anledningarna till att jag anmälde mig till sommelierutbildningen är flera. Dels för att vi med all säkerhet kommer att ha en restaurangdel i min ICA-butik framöver och dels för att hoppet lever om att vi i framtiden kan erbjuda våra kunder att köpa en komplett måltid, det vill säga både råvaror och lämplig dryck till. Sista anledningen var själva utmaningen, för mig är det en svår utbildning där jag inte känner mig helt bekväm – och det gillar jag!

Hur kommer det sig att du valde Restaurangakademiens sommelierutbildning?
– Jag fick ett nyhetsbrev från er i min inkorg och på den vägen är det.

Vad är din upplevelse av utbildningen så här långt?
– Min upplevelse hittills är mycket positiv! Det är väldigt bra och inspirerande föreläsare, bra upplägg med en heldag per vecka och sen måste jag nämna lunchen vi får. Den ser jag verkligen fram emot varje tisdag!

Är det någon del av utbildningen eller någon specifik föreläsning som har stuckit ut?
– Den föreläsningen som har stuckit ut mest hittills är Mat och dryck i kombination med Michel Jamais. Som ICA-handlare har jag ju sysslat med mat och dryck de senaste 25 åren och ändå var denna föreläsning en aha-upplevelse. Sen att dekantera framför Ulrika var också en speciell upplevelse. Det var längesen jag var så nervös, ha ha.

Har du hunnit få användning av utbildningen hittills?
– Ännu så länge har jag väl inte kunnat använda min utbildning i mitt yrke, men jag är övertygad om att jag kommer få nytta av den framöver.

Hur går det att kombinera utbildningen med ditt arbete? När pluggar du?
 – För min del har det inte varit några problem att avsätta tid till utbildningen. Jag har duktiga medarbetare i butiken och det är bra att det är en heldag per vecka på plats. Sen får jag använda kvällar och helger för plugg.

Sommelier Steg 1 omfattar 13 heldagar och sträcker sig över en termin. 
Nästa kursstart Steg 1: 28 januari 2020
Nästa kursstart Steg 2: 13 januari 2020Kommentarer