• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

RESTAURANGMATLAGNING FÖR HEMMAKOCKEN 2.0

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Nu lyfter vi matlagningen några steg med hjälp av mer avancerade tekniker. Rätter som kräver modern specialutrustning och de senaste teknikerna utifrån trenderna i restaurangköken. Bland annat använder vi oss av sifon, ångugn, fritering och confitering. Du får även inblick i metoder som styckning och helstekning. På dessertsidan använder vi oss av olika tekniker för att få fram konsistenser. Här använder vi oss av sousvide-tekniken samt sifon. Bland annat kommer vi göra desserternas okrönte konung, sufflé! Dessutom blir det en hel del matlagningstekniker som kräver mindre avancerad utrustning.

Kursen riktar sig både till dig om gått ”Restaurangmatlagning för hemmakocken 1.0” och för dig som vill ta din matlagning till en ny nivå.

Föreläsare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt.

Pris: 2 995 kr inkl. moms I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!