• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

RESTAURANGMATLAGNING FÖR HEMMAKOCKEN 2.0

Välj mellan nedan datum:
söndagen den 21 februari 2021, kl. 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Nu lyfter vi matlagningen några steg med hjälp av mer avancerade tekniker. Rätter som kräver modern specialutrustning och de senaste teknikerna utifrån trenderna i restaurangköken. Bland annat använder vi oss av sifon, ångugn, fritering och confitering. Du får även en inblick i styckning och helstekning.

På dessertsidan använder vi oss av olika tekniker för att få fram konsistenser. Här använder vi oss av sousvide-tekniken samt sifon.
Bland annat kommer vi göra desserternas okrönte konung, sufflé!

Därutöver blir det en hel del matlagningstekniker som inte kräver den absolut senaste utrustningen. Magnus kommer lära ut tekniken för att uppnå bästa resultat med din ångugn, att kunna lågtempånga fisk och grönsaker för absolut bästa resultat på kvalitet. Att maximera smakerna genom confitering är en annan klassisk metod.

Kursen riktar sig både till dig om gått ”Restaurangmatlagning för hemmakocken 1.0” och för dig som vill ta din matlagning uppåt ett par snäpp.

Kursledare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!