• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

RESTAURANGMATLAGNING FÖR HEMMAKOCKEN 1.0

Kursdatum: 20 november 2021, 23 januari 2022, 12 mars 2022 eller 30 april 2022, kl 09.30-16.00

Kursinnehåll: Under den här kursen kommer Magnus att ta dig genom de tekniska finesserna som underlättar och förbättrar det dagliga arbetet i köket. Här får du lära dig hur du bygger upp en rätt med olika komponenter. Att använda dig av vissa tekniska hjälpmedel men även hur gästen upplever rätten som helhet. Vi tittar på hur du bygger upp en trerätters meny och vad man ska tänka på. Tillsammans kommer ni att med teknikens hjälp laga mat, från råvara till färdig rätt. Vi kommer att gå igenom de olika basteknikerna som grilla, röka, halstra, lågtemperatursteka, fixera, tryckkoka etc. Vi tittar också på olika desserters uppbyggnad och går igenom glass, sorbet, brulée, konditorcreme, inkokning etc.

Föreläsare: Magnus Albrektsson
Magnus driver Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök, F12 group och Lux Stockholm har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt.

Pris: 2995 kronor per deltagare.
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!