
PRAKTISK MATLAGNINGSKEMI OCH FENOMEN
Kursen riktar sig både till kockar och till den gastronomiskt intresserade privatpersonen. Inga förkunskaper krävs, endast en nyfikenhet och stort intresse för råvaror och matlagning!
Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se
Kursinnehåll: Kursen är en kombination av teori och praktik.
Ur kursprogrammet:
- får du en ökad förståelse för hur råvaror förändras vid matlagning
- lär du dig hur vatten, fett, kolhydrater och protein förändras vid matlagning
- olika matlagningsfenomen som: emulsion, maillard, osmos och gel
- hur olika matlagningstekniker och råvaror påverka smak, konsistens, färg och form
- hur olika texturgivare fungerar och kan användas för att skapa unika smakupplevelser
Föreläsare: Jesper Johansson, VD Restaurangakademien
Pris: 2 995 kr exkl. moms (3 744 kr inkl. moms). I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm