• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

PRAKTISK MATLAGNINGSKEMI OCH FENOMEN

Kursen riktar sig både till kockar och till den gastronomiskt intresserade privatpersonen. Inga förkunskaper krävs, endast en nyfikenhet och stort intresse för råvaror och matlagning!

Kursdatum: 27 april, kl. 09.30-16.00

Kursinnehåll: Kursen är en kombination av teori och praktik.

Ur kursprogrammet:

  • får du en ökad förståelse för hur råvaror förändras vid matlagning
  • lär du dig hur vatten, fett, kolhydrater och protein förändras vid matlagning
  • olika matlagningsfenomen som: emulsion, maillard, osmos och gel
  • hur olika matlagningstekniker och råvaror påverka smak, konsistens, färg och form
  • hur olika texturgivare fungerar och kan användas för att skapa unika smakupplevelser

Föreläsare: Jesper Johansson, VD Restaurangakademien

Pris:2 995 kr exkl. moms (3 744 kr inkl. moms). I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

OBS! Vi reserverar oss för ev. ändringar beroende av smittläget.

Anmäl dig här!