• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MAT OCH VIN I KOMBINATION

Kursdatum:20 november kl. 09.30-16.30

Kursinnehåll: Michel Jamais tillämpar det moderna sättet att välja viner och utgår från hur vinet och maten upplevs i munnen. Med rätt tillbehör och smaker kan man få sträva viner att upplevas sammetslena och halvtorrt vin upplevas torrt. Man kanske rentav ska välja maten efter vinet istället för tvärtom? Det finns viner för olika smaker och på den här kursen får vi veta hur grundsmakerna beska, sötma, surt, salt och umami påverkar vinet.

Du kommer att lära dig alla grunder, såväl teoretiska som praktiska samt hur man kombinerar vin och mat utifrån olika smaker och tillbehör. Dagens utmaning blir sedan att komponera fram olika maträtter utifrån de viner som er grupp har tilldelats. I kursen tillagas rätter med fisk, skaldjur, fågel och kött vilket gör att de inte kan anpassas efter önskemål om att inte äta dessa typer av råvaror. Rätterna kan heller inte göras vegetariska.

Improvisation och kreativitet ska styra denna dag – inga färdiga recept finns – och tillsammans med Michel kommer ni att få uppleva fantastiska smakkombinationer. Michel är fylld av gastronomisk kärlek, massor av skratt med hög intensitet. En verklig aha-upplevelse!

Föreläsare: Michel Jamais
Michel är sommelier, konsult och skribent, tillika en av de främsta experterna på mat och dryck i kombination, populär provningsledare över hela landet, huvudskribent i vintidningen Livets Goda och författare av många dryckesböcker. Michel är hyllad för sina böcker och har bland annat skrivit ”Michels öl & mat” och ”Vinet & Maten”. För att alltid hålla sig uppdaterad genomför Michel upp mot 15 resor per år till vinregioner runt om i världen.

Tips! Vi har fler kurser med Michel på samma tema! Inspirationskväll i mat och dryck i kombination finner du här.

Pris: 3 195 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!