Hitta – identifiera – plocka – smaka
Vill du fördjupa dina kunskaper om våra nordiska svampar? Den här kursen ger dig en unik möjlighet att utforska svamparnas rike på djupet, från artkännedom och smakvariationer till tillagnings- och konserveringsmetoder.
Innehåll:
- Svamparnas rike, en introduktion
- Råvarukunskap, artkännedom och säsonger
- Ätliga, giftiga och förväxlingssvampar
- Var och i vilken miljö växer olika svampar
- Tillagnings- och konserveringsmetoder
- Smakupplevelse och sensorik
- Svampplockning och artkunskap i fält
Kursupplägg
- Måndag 8 september kl. 09:00 – 16:00
- Måndag 15 september kl. 09:00 – ca 16:00
Dag ett är på Restaurangakademien med föreläsningar och provning. Dag två är svampplockning, workshop och artgenomgång i fält i södra Stockholm.
Föreläsare: Lotta Ekberg, Johan Jakobsson, Jesper Johansson,