Pasta Fatto A Mano – för kockar

Denna tvådagars workshop på dagtid riktar sig till dig som har ett intresse för det italienska kökets tekniker i synnerhet det traditionella pastahantverket. Att arbeta med pasta utvecklar inte bara din tekniska färdighet, utan också ditt tålamod, din precision och ditt öga för detaljer. Kursen fokuserar helt på handgjord pasta – Fatto a mano – där degen är utgångspunkten för all vidare kvalitet.

Under handledning får du arbeta praktiskt med att knåda, kavla och forma pastadegen för hand. Vi går igenom råvaruvalets betydelse och tränar på att använda den italienska kavlen, Mattarello, för att skapa pastadeg med rätt struktur. Du kommer att få arbeta med både fyllda och ofyllda sorter, samt lära dig tekniker för att tillämpa pastahantverket i ett professionellt restaurangkök.

Kursen ger dig möjlighet att arbeta med flera klassiska former som tortelloni, fagottini, farfalle, ravioli och garganelli. Upplägget som workshop gör att du får repetera momenten i tät följd, vilket ger en effektiv inlärning där händerna hinner memorera rörelserna och ögonen tränas i att se rätt textur och tjocklek.

Vi går även igenom hur färsk pasta bäst förbereds och förvaras. Kursen avslutas med en gemensam måltid där vi jämför olika pastasorter i smak, struktur och funktion.

Föreläsare: Helena Törnblom, Sfoglina, Pastahantverket
Tid: 2 halvdagar, 9:00-13:00
Övrigt: I priset ingår lättare frukost innan kursen (anslut gärna 8:30), förkläde, digitala receptkompendium och lunch.

Vill du gå denna kurs på kvällstid? Vi har flera datum för detta under hösten. Pasta Fatto a mano – kvällstid