Detta är en utbildning framtagen för dig som vill lära dig om grunderna inom professionell matlagning. Utbildningen är uppdelad på fem tillfällen och fokusområden: kött, fisk, sås, grönsaker och dessert. Vid varje tillfälle går vi igenom råvarukunskap, tillagningstekniker samt knivteknik och olika smakkombinationer.
Kurstillfälle 1: Grunderna inom kött
- Råvarukunskap om gris & nöt
- Detaljstyckning och skärtekniker
- Tillagningsmetoder för de olika styckningsdetaljerna
- Genomgång av olika tillagningstekniker och temperaturer/ kärntemperaturer
- Tillagning av olika förrätter och varmrätter
Kurstillfälle 2: Grunderna inom fisk
- Råvarukunskap om fisk
- Filea och stycka rund- och plattfisk
- Genomgång av olika tillagningsmetoder & temperaturer/ kärntemperaturer
- Tillagning av olika förrätter och varmrätter
Kurstillfälle 3: Grunderna inom grönsaker
- Råvarukunskap om grönsaker
- Råvarukunskap om utvalda torkade baljväxter
- Genomgång av olika tillagningsmetoder och temperaturer/ kärntemperaturer
- Tillagning av olika förrätter och varmrätter
Kurstillfälle 4: Grunderna inom sås
- Kunskap om olika buljonger och fonder
- De franska kökets fem grundsåser
- Genomgång av olika tekniker för redning
- Kalla såser, dressingar och emulsionssåser
- Smaksättning av kalla och varma såser
Kurstillfälle 5: Grunderna inom dessert
- Råvarukunskap inom konditori
- Genomgång av desserttekniker för kalla och varma desserter
- Tillagning av desserter anpassade för à la carte och fest
Datum: 3/9, 10/9, 17/9, 24/9 och 1/10 17:00-22:00
(Välkommen 30 minuter innan kursstart för en lättare måltid )
Föreläsare: Jesper Johansson (Kurstillfälle 1,2, 3 & 5), Jenny Kvick (Kurstillfälle 4)
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.