Det svenska smörgåsbordet är en älskad tradition. Ett uttryck för klassiska smaker och gediget hantverk. I den här kursen lyfter vi arvet vidare med råvaror från den svenska naturen.
Under ledning av Niclas Wahlström fokuserar vi på det vilda, det lokala och det hållbara. Vi hämtar inspiration från skogen, fjällen, ängarna och sjöarna. Det vilda köttet, fisken, svamp och bär står i centrum. Genom att arbeta med naturens skafferi visar vi hur ett modernt smörgåsbord kan se ut.
Vi tillagar små, eleganta smakbitar perfekta för att lyfta fram råvarornas karaktär. Samtidigt lär vi oss traditionella tekniker som rökning, gravning och saltning. Det handlar om att ta tillvara, förädla och smaksätta med både respekt och nyfikenhet.
Kursen visar hur ett smörgåsbord kan bli något mer. En berättelse om hållbarhet, förfinat hantverk och smakupplevelser från jordens alla hörn förankrade i den svenska naturen.
Föreläsare: Niclas Wahlström
Datum: 22/11 9:30-15:30
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.