Inspiration mat och vin i kombination

I den här kursen får du lära dig om hur grundsmakerna beska, sötma, surt, salt och umami påverkar upplevelsen av vin. Du får även ta del av teoretiska grunder i hur man kombinerar vin och mat utifrån olika smaker och tillbehör. Under kvällens gång provar vi ett urval av karaktärstypiska viner och ser vad som händer när det testas tillsammans med olika smakkomponenter. Föreläsare Michel tillämpar det moderna sättet att välja viner och utgår från hur vinet och maten upplevs i munnen. Med rätt tillbehör och smaker kan man få sträva viner att upplevas sammetslena och halvtorrt vin upplevas torrt. Man kanske rentav ska välja maten efter vinet istället för tvärtom?

Datum: 2/5
Tid: 
18.00-21.30
Föreläsare:
Michel Jamais
Pris: 1 695 kr inkl moms. I priset ingår kursmaterial, diplom, lättare tilltugg och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm