Dessert – mat & dryck

Upplev den förföriska världen av söta viner där aromer, sötma och syra möts i perfekt balans. Från ädelrötade klassiker till friska mousserande och generöst gyllene droppar den här kvällen ägnar vi helt åt vinets dessertvänliga sida.

Kvällen börjar med en vinprovning där du får upptäcka bredden och finessen hos söta viner från olika delar av världen. Under ledning av Michel Jamais fördjupar vi oss i allt från botrytis och sena skördar till isviner och förstärkta viner. Vad skiljer dem åt? Vilka smaker bär de med sig? Och hur väljer man rätt dessert till rätt vin – eller rätt vin till rätt dessert?

Efter provningen samlas vi vid matbordet för en unik upplevelse där noga utvalda desserter serveras i genomtänkta kombinationer med vin. Här får du uppleva hur nyanserna i både vin och dessert förstärks, förändras och lyfts fram i mötet mellan sötma, syra, textur och arom.

Det här är kvällen för dig som vill upptäcka något nytt, utforska elegansen i de söta vinernas värld och inspireras av konsten att para ihop dessert och dryck med precision.

Kursinformation

Datum: 26/11 2025 17:30-21:30
Kursledare: Michel Jamais
Övrig information: Kvällen innehåller både vinprovning och desserter. Du kommer själv inte att laga mat under denna kurs.