• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

INSPIRATION MAT & VIN I KOMBINATION

Datum:
måndagen den 7:e september 2020, kl 18.00-21.30

Kursinnehåll:  
Michel Jamais tillämpar det moderna sättet att välja viner och utgår från hur vinet och maten upplevs i munnen. Med rätt tillbehör och smaker kan man få sträva viner att upplevas sammetslena och halvtorrt vin upplevas torrt. Man kanske rentav ska välja maten efter vinet istället för tvärtom? Det finns viner för olika smaker och på den här kursen får vi veta hur grundsmakerna beska, sötma, surt, salt och umami påverkar vinet.

Du kommer att lära dig alla teoretiska grunder i hur man kombinerar vin och mat utifrån olika smaker och tillbehör. Vi provar ett urval karaktärstypiska viner och ser vad som händer med det tillsammans med olika smakkomponenter.

Michel är fylld av gastronomisk kärlek, massor av skratt med hög intensitet. En verklig aha-upplevelse!

Kursledare: Michel Jamais
Sommelier, konsult och skribent, tillika en av de främsta experterna på mat & dryck i kombination, populär provningsledare över hela landet, huvudskribent i vintidningen Livets Goda och författare av många dryckesböcker. Han har även figurerat mycket i TV. Michel är hyllad för sina böcker och har bland annat skrivit ”Michels ost och vin” och ”Michels vin och mat”. För att alltid hålla sig uppdaterad genomför Michel femton till tjugo resor per år till vinregioner runt om i världen.

Pris: 1 348 kr per deltagare (1 078 kr ex moms)
I priset ingår viner, smaktallrik och Restaurangakademiens diplom.

Anmäl dig här!