• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

INLÄGGNINGAR MED STEFAN EKENGREN

Datum:
tisdag 3 november 2020, kl 8.30-15.30

Kursinnehåll:
Välkomna till en dag i köket med ”Världens äldsta kock” Stefan Ekengren! Idag reder han ut begreppen kring högtidsbordet som kan bjuda på många utmaningar. Hur ligger det till med de mest ”självklara” kunskaperna i gravning, inläggning, rökning, tillverkning av pastejer och syltor – kan vi det?

Det finns väldigt många tankar och en del tror att några hemliga ”regler” styr hur man tillverkar den här maten. Men det är ganska grundläggande matlagning, och den går att variera i det oändliga!

Kursen är tänkt att ge mer utrymme till matlagningen som hamnar på våra högtidsbord och som också kan inspirera till rätterna på restaurang året runt. Stefan använder själv de här teknikerna i all sin matlagning och idag går han bland annat igenom:

  • sill- och strömmingsinläggningar
  • inläggning av grönsaker
  • grava fisk och kött
  • hur vi jobbar smart med syltor och pastejer

Kom och inspireras!

Kursledare: Stefan Ekengren
Stefan Ekengren är idag köksmästare på Restaurang Hantverket i Stockholm. Stefan har 30 års erfarenhet i restaurangbranschen och går under epitetet ”Världens äldsta kock” på grund av sina oändliga historier om mat. 2016 kom han ut med boken Husman (Natur och Kultur) och nu senast Högtid (Natur och Kultur).

Pris: 2 850 kr exkl. moms
I priset ingår lunch, kaffe, frukt, Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och kursintyg. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kurs.

Lokal: Kursen hålls i Restaurangakademiens kök på Rökerigatan 4 i Stockholm

Anmäl dig här!