• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

GRUNDERNA INOM CHOKLAD

Kursen riktar sig till kockar och konditorer samt till den gastronomiskt intresserade privatpersonen. Inga förkunskaper krävs, endast ett stort intresse för choklad!

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Kursen fokuserar på kvalitetskakao och premiumchoklad där vi kombinerar teori med praktik.

Ur kursprogrammet:

  • lär vi oss de tio stegen för chokladtillverkning från plantage till choklad
  • hur val av råvaror och tillverkning påverkar chokladens sensoriska egenskaper
  • grundläggande konditorkemi och tillagning av grundrecepten: ganache, crèmeux, namelaka, pannacotta och mousse

Föreläsare: Jesper Johansson, VD Restaurangakademien

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!