• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FRÅN AX TILL LIMPA MED KULTURSPANNMÅL

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Välkomna till en inspirationsföreläsning om kulturspannmål och hur du  utvinner det bästa mjölet med surdegsrevolutionären Sébastien Boudet!

Sébastien har under sina år i Sverige hjälpt till att upplysa, förmedla kunskapen om mjöl samt ett hållbart odlande. Detta har bidragit till att flera toppbagerier har poppat upp runt om i Sverige. Sébastien kommer under dessa timmar att förklara varför det är så viktigt att använda rätt sorts mjöl när du bakar surdegar och söta bröd.

Idag kommer han att berätta om skillnader på årstider, kvarnar och varför mjölnaren är viktig i processen. Ni kommer att få se hur man maler axet till mjöl och få en djupare förståelse för hur mjölet påverkar smaken i brödet.

Ni kommer också få tips om hur du får tag på de olika mjölsorterna samt namn på kända kvarnar i Sverige.

Föreläsningen avslutas med en provsmakning av nybakat bröd.

Föreläsare: Sébastien Boudet är kock, bagare och konditor och har drivit en surdegsrevolution i Sverige sedan han flyttade hit för 17 år sedan. Han har drivit flera bagerier, caféer, restauranger i Frankrike, USA, Spanien och Sverige med stort fokus på ekologi, hållbarhet och kretslopp. Han har skrivit tre kok-/bakböcker och syns ofta i Nyhetsmorgon- och är domare/programledare för Dessertmästarna. Sébastien föreläser runt om i landet och undervisar på 15 olika gymnasier och på alla YH-utbildningar för bagare, konditorer och kockar.

Pris: 925 kr exkl. moms 

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm