Johan Lindqvist

Bild på Johan Lindqvist Foto Jesper Flobrant

Trots att Johan arbetat i epicentrum av Stockholms krogvärld är han lite av en doldis. För drygt 20 år sedan var han med och startade Stockholms första renodlade nudelrestaurang vid Hötorget. Efter att ha varit köksmästare på Sturehof, startade Johan fine dining-restaurangen Spring som fick foodiesarna att jubla och blev ett kulinariskt resmål för de mest kräsna, längst upp på Karlavägen. Därefter var han med och startade Berns Asiatiska och blev med tiden vice VD för hela etablissemanget. 2017 blev Johan vd för anrika Den Gyldene Freden och Cultur / Järnet i Gamla Stan. Efter det blev det dags för ett nytt projekt, han och hans fru Katrina startade hemmarestaurangen Villa Brännugnen som fick mycket uppmärksamhet. Nu är Johan VD och delägare i matfabriken Bento Food Sverige AB som i första hand utvecklar och producerar mice en place lösningar mot restaurangbranschen.

Aktuell på Restaurangakademien med:

Kaiseki – asiatisk matlagning

Foto: Jesper Flobrant