• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FISKKURS

Datum:
onsdagen den 4 november 2020, kl 17.00-22.00

Kursinnehåll:  
Råvarukunskap, Filéa och Tillagningsmetod är tre ben som avgör hur du kommer lyckas med fisken.

Hur ser du att fisken är färsk, hur avgör du kvaliteten på en färsk fisk? Hur tillagar du fisk på bästa sätt utan att du får för mycket svinn eller att den går för länge i ugnen och blir torr? Finns det andra spännande tillagningssätt som du kan överraska din familj, vänner eller släkt med vid nästa middagsbjudning?

Alla dessa frågor kommer du få svar på under denna kvällskurs och du kommer att känna dig mycket mer bekväm med att köpa fisk från fiskdisken nästa gång du besöker din affär och sedan går hem och tillagar den.

Följande moment kommer vi att gå igenom:

  • Hur du filéar plattfiskar och rundfiskar
  • Hur du tillagar fisk på bästa sätt. Rimma i saltlag eller torrimma innan tillagning?
  • Hur du steker, kokar, ugnsbakar, röker, gravar etc.
  • Skaldjur i säsong – kokning och andra tillagningssätt

Givetvis kommer du inte att gå hungrig härifrån. Kursen inleds med något lättare tilltugg och avslutas med en måltid där vi smakar kvällens fiskanrättningar.

Kursledare: Julius Wallmo
Julius är Restaurangakademiens egen fiskexpert. Som kökschef på Restaurangakademien omger sig Julius alltid av elever och lärlingar vilket gör honom till en naturlig ledare med ett stort intresse för att dela med sig av sina kunskaper. Julius är inte bara kock, utan även sommelierutbildad vilket ger honom en extra känsla för smaker och hur de ska kombineras.  Innan Julius började på Restaurangakademien arbetade han hos Michel Troisgros på Troisgros i Roanne och hos Guy Savoy på restaurangen med samma namn i Paris. Båda är trestjärniga restauranger belägna i gastronomins mecka, Frankrike.

Pris: 2 450 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta så att du ska få ut det mesta möjliga av kvällens innehåll.

Skynda dig att boka den här kursen som efterfrågats av många!

Anmäl dig här!