• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FISK

Kursdatum: 23 november, kl. 17.00-22.00

Kursinnehåll: Råvarukunskap, filéa och tillagningsmetod är tre ben som avgör hur du kommer lyckas med fisken.

Hur avgör du kvaliteten på en färsk fisk? Hur tillagar du fisk på bästa sätt utan att du får för mycket svinn eller att den går för länge i ugnen och blir torr? Finns det andra spännande tillagningssätt som du kan överraska din familj, vänner eller släkt med vid nästa middagsbjudning?

Alla dessa frågor kommer du få svar på under denna kvällskurs och du kommer att känna dig mycket mer bekväm med att köpa fisk från fiskdisken nästa gång du besöker din affär och sedan går hem och tillagar den.Givetvis kommer du inte att gå hungrig härifrån. Kursen inleds med något lättare tilltugg och avslutas med en måltid där vi smakar kvällens fiskanrättningar.

Ur kursprogrammet:

  • Hur du filéar plattfiskar och rundfiskar
  • Hur du tillagar fisk på bästa sätt. Rimma i saltlag eller torrimma innan tillagning?
  • Hur du steker, kokar, ugnsbakar, röker, gravar etc.
  • Skaldjur i säsong – kokning och andra tillagningssätt

Föreläsare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigaste kursledarna på Restaurangakademien.Med sina dryga 20 år på Stockholms välrenommerade restauranger som Riche, Leijontornet, Rolfs Kök, F12 group och Lux Stockholm har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

Pris: 2 650 kr inkl. moms I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!