• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FERMENTERING OCH KONSERVERING

Kursdatum:
söndagen den 11 oktober 2020, kl 9:30-15:00

Kursinnehåll:
Fermentering och konservering tillhör världens äldsta metoder för att bevara mat. Många av dessa tekniker kommer från Asien där fermenterade råvaror fortfarande är en stor del av den vardagliga matlagningen. Så småningom började dessa tekniker också användas för svenska råvaror och på senare år har de fått ett uppsving.

Under den här kursen kommer vi bland annat att mjölksyra och pickla en mängd grönsaker, råsafta rödbeta och fänkål för att fermentera till en god juice, göra surkål och konservera fisk. Vi ger oss också på kombucha och kefir.

Vi kommer att prata om och smaka på vinäger och oljor som har sitt ursprung i svenska råvaror som fläder, ramslök och svartvinbär. Dessutom lyfter vi på duken till surdegar och bakar vårt eget surdegsbröd! Självklart lagar vi också ett antal rätter med utgångspunkt i dessa tekniker.

Den här kursen riktar sig främst till hemmakockar som tror sig klara av att hålla dessa bakteriekulturer hälsosamma och vid liv och som behöver en skjuts i rätt riktning med det grundläggande inom fermentering och konservering.

Kursledare: Claes Grännsjö
Claes Grännsjö är senast känd som ena halvan av krögarduon till populära restaurang Nook på Södermalm i Stockholm. Nu finner vi honom på Restaurang Ekstedt och innan dess har han arbetat på andra stjärnrestauranger som Bagathelle i Oslo samt 28+ och Kock & Vin i Göteborg.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror, mat och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!