• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

EUROPAS SÖTA VÄRLD

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll:  Europas söta värld är fylld av ett oändligt antal bullar och bakverk i alla dess former och smaker. Tillsammans med Alexander kommer du under den här kursen att baka några av Europas mest framstående och kända bullar. Allt ifrån Ukrainas och Polens vackert flätade Babka till Italiens motsvarighet av den svenska semlan, Maritozzo, kommer att bakas. Du kommer även få koka krämer, sylt och andra fyllningar som hör ihop med bullarna.

Ur kursprogrammet:

  • Babka i olika former
  • Maritozzo med olika fyllningar och smaker
  • Chokladcremaux
  • Bärkompot

Föreläsare: Alexander Pelli
Som lagkapten i det Svenska bagarlandslaget har Alexander vunnit utmärkelsen ”Bästa söta bröd och bullar” två år i rad i Nordiska Mästerskapen. År 2019 vann han det svenska mästerkapet för professionella bagare och kunde därmed titulera sig som Årets Bagare 2019. Till vardags arbetar han på Bageri Petrus och gästar även Nyhetsmorgon regelbundet med sina bakkunskaper. För att se mer av Alexanders bullar och bröd kika in på hans instagram @alexanderpelli.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!