• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

BRÖDKURS – SÖTA BULLAR OCH BRÖD

Datum: lördag 18 november 2017, kl 9.30–16.00

Kursinnehåll: Idag blir vi guidade genom sötbrödets värld av Moa Brink! Något som innebär mycket kunskap och härlig inspiration. Under denna lördag blir det bullfika i långa banor; klassiska bullar och längder men även några med lite twist. Vi lär oss hur vi bakar goda och saftiga saffransbullar till adventsfikat, klassisk vetedeg med kardemumma, härlig karlsbaderdeg och till sist den gula saffransdegen. Sen gör vi olika fyllningar och fyller och formar degen. När vi har gräddat dem så njuter vi av en nybakad bulle med ett glas kall mjölk innan vi tar resterande bullar med oss hem.

Kursledare: Moa Brink
Moa Brink arbetar på Lundbergs konditori i Gröndal, Stockholm. Moa har varit med i Bagarlandslaget 2010-2015 med vilka hon vann guld i Nordiska Mästerskapet och sen en 4:e plats i VM 2012 som bäst placerade land i Europa. Innan dess vann hon SM för unga bagare 2006 och guld- och bronsmedalj i EM samma år. Nu ser vi henne som coach för Juniorbagarlandslaget.

Lokal: Kursen hålls i Restaurangakademiens utbildningskök på Rökerigatan 4 i Slakthusområdet

Pris: 2895 kronor per deltagare inkl. moms I priset ingår lunch, Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, och alla ingredienser samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av kursinnehållet.

Anmäl dig här!