• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

ASIATISK STREET FOOD

Datum 2021:
söndag 11 april 2021, kl 9:30-16:00
söndag 6 juni 2021, kl 9:30-16:00

Kursinnehåll:
Idag kommer vi göra lyxiga smårätter med asiatiska influenser! Claes Grännsjö guidar oss mot perfekta steambuns, dumplings och vegetariska smårätter. Vidare gör vi kimchi, tempurafritering, korv, dipsåser med mera med mera. För att lyckas förverkliga all ny kunskap i våra hemmakök går Claes även igenom vad som finns på hyllorna i de asiatiska butikerna. Dagens råvarukorg består av alltifrån löjrom och anklever till fisksås, svart vitlök och koreansk chili. Självklart med lite sött som avslutning.

Efter den här dagen har du med dig intensiva smaker och innovativa kombinationer, från det myllrande gatulivet i Bangkok och Tokyo till din bjudning hemma.

Kursledare: Claes Grännsjö och Max Inazawa
Claes Grännsjö är senast känd som ena halvan av krögarduon till populära restaurang Nook på Södermalm i Stockholm. Nu finner vi honom på Restaurang Ekstedt. Innan dess har han arbetat på andra stjärnrestauranger som Bagathelle i Oslo samt 28+ och Kock & Vin i Göteborg. Claes älskar mat i alla former, från streetfood till fine dining och gärna med en asiatisk tvist. En kombination som kommer prägla dagen!

Pris: 2995 kr I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!