• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

ASIATISK STREET FOOD

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: I denna kurs skapar vi lyxiga smårätter med asiatiska influenser! Claes Grännsjö guidar oss mot perfekta steambuns, dumplings och vegetariska smårätter. Vidare gör vi kimchi, tempurafritering, korv, dipsåser med mera. För att lyckas förverkliga all ny kunskap i våra hemmakök går Claes även igenom vad som finns på hyllorna i de asiatiska butikerna. Dagens råvarukorg består av alltifrån löjrom och anklever till fisksås, svart vitlök och koreansk chili. Självklart med lite sött som avslutning.

Efter den här dagen har du med dig intensiva smaker och innovativa kombinationer, från det myllrande gatulivet i Bangkok och Tokyo till din bjudning hemma.

Föreläsare: Claes Grännsjö & Max Inazawa
Claes är senast känd som ena halvan av krögarduon till populära restaurang Nook på Södermalm i Stockholm. Nu finner vi honom på Restaurang Ekstedt. Innan dess har han arbetat på andra stjärnrestauranger som Bagathelle i Oslo samt 28+ och Kock & Vin i Göteborg. Claes älskar mat i alla former, från streetfood till fine dining och gärna med en asiatisk tvist. En kombination som kommer prägla dagen!

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!