• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Vinnarintervju med Jenny Roshage Theander

Hej Jenny, stort grattis!

1. Vad innebär priset för dig som mentor och förebild inom branschen?
Otroligt mycket! Att få uppmuntran i form av branschens kanske finaste pris är en enorm klapp på axeln och ger mig mer energi ett fortsätta mitt arbete
 
2. Vad driver dig till att lyfta, utveckla och inspirera kvinnliga kockar? 
Jag drivs av att utveckla människor, vissa råkar bara vara kvinnor av dem. Jag har sett hur långt människor kan utvecklas när man tror, ser och investerar i dem. Att se det får mig att vilja göra mer för vår bransch och för människorna i den. 

3. Vad innebär hållbart mentorskap för dig?
Att man genom en hel arbetsplats eller koncern aktivt arbetar för att få människor att bli bättre än de ens visst själva att de kunde bli. Att man i alla led arbetar för en god arbetsmiljö och att få människor att må bra i sina yrken. Människor som mår bra och känner sig sedda presterar bättre. 

4. Vilka råd har du till andra som vill skapa engagemang och utveckling på sin
arbetsplats/ i sin verksamhet?
 
Välj chefer som vill bli ledare! Jag jobbar hela tiden på mitt ledarskap och det har tagit mig ett antal år att komma till en punkt där jag vet vilken typ av ledare jag vill vara. Men det är ett ständigt arbete att bli bättre. Arbetsuppgifter kan man alltid lära sig men viljan att vara en bra ledare kräver engagemang från personens sida. Om man äger eller sitter i ledningen på ett företag har man ansvaret för vilken typ av arbetarmiljö och kultur som ska bedrivas. Det börjar med dem. Man kan inte förvänta sig engagemang av medarbetare om man som ledning inte visar genuint intresse och engagemang för sina medarbetare. En ledning ska inte fråga ”hur når vi högre vinst?” Utan ”hur får vi våra medarbetare att trivas mer?” För vinster kommer automatiskt när företagskulturen är sund, inspirerande och trygg! På samma sätt om man gör ett dåligt resultat, fråga er då ”hur mår våra medarbetare?”