• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VEGANSK INSPIRATION FÖR STORKÖK

Datum: fredagen den 15 november 2019, kl 9.00-16.00

Det här är en inspirationskurs i veganmatlagning för kökspersonal inom offentlig gastronomi. Förutom att ge inspiration till veganska rätter varvar vi dagen med teori för att säkerställa näringsbehovet i maten vi serverar.

Vegansk mathållning kräver kunskap! Dagen innehåller både teoretiska inslag om varför det är viktigt att äta mer grönt, samt näringslära och strukturen av vad en maträtt bör innehålla. Under de praktiska momenten får vi lära oss smak- och råvarukombinationer för att skapa framtida klassiker genom användning av plantbaserade råvaror.

Praktiska moment i köket:

  • Hur införliva god och näringsrik vegankost i vårt dagliga utbud?
  • Råvaruinspiration – lyft in färger i köket!
  • Inspirerande recept, utan att slå knut på oss själva
  • Hur kan vi arbeta resurssnålt när vi lagar veganskt?

Teoretisk del:

  • Livsmedelsverkets näringsrekommendationer, konkret översatta till mat.
  • Barns behov av bland annat protein, energi och järn. Var i växtriket finns den viktigaste näringen?
  • Hur fungerar vegetabiliska ersättningsprodukter i matlagningen? (ersättning för mjölk, grädde m.m.)
  • Hur säkerställer vi näringsintaget? Vilka fallgropar finns?
  • Allergier/intoleranser. Hur fungerar det med vegankost?

KURSLEDARE: Sara Ask
Sara Ask är legitimerad dietist och kokboksförfattare. Hon föreläser på temat mat och brinner extra för det vegetariska köket och mat för barn.

PRIS: 2850 kr exkl. moms per deltagare

Anmäl dig här!