• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

VEGANSK MATLAGNING 2.0

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: På den här kursen tar vi nästa steg i att laga veganskt. Fokus är att laga nyttig mat med mer utvecklade recept och smaker. Har du gått Maximillians första vegankurs så kommer du att se utvecklingen. Men du kan så klart gå denna utan att ha gått första kursen. Mer praktik och mindre prat blir det idag.

Vi kommer att fortsätta att koka baljväxter för att sedan använda dem i olika sammanhang. Fokus blir på att förstå vilka egenskaper vi kan få ut av dem i olika former. Baljväxter är de absolut viktigaste råvarorna som vi behöver öka vårt intag av och därför får de ta stor del av denna kurs. Det blir förrätt-, huvudrätt- och desserttänk så att man ser den stora bilden. Frukost och mellanmål kommer också med på ett hörn och så klart, Barnen! Vad ska man laga till barnen?

På menyn finner vi bland annat lyxrisotto,  tacos, lasagne, brownies, mer dressingar och fler bra tips för att klara en mer hållbar matlagning hemma!

Varför? Det har inte undgått någon att våra matvanor i västvärlden behöver förändras. Utarmade jordar, utspädda livsmedel och utfattiga jordbrukare är några allt för negativa associationer med maten vi äter. Mat ska vara glädje både för den som äter den och den som producerar den. Att ändra dina matvanor till det godare och nyttigare och samtidigt till mer miljövänligt är vägen vi alla kommer vilja gå framöver. På den här kursen får du tipsen och recepten för att i egen takt gå mot grönare måltider och bättre hälsa.

Föreläsare: Maximillian Lundin
Maximillian Lundin är kock, konsult och föreläsare med inriktning på en ekologisk och hållbar produktion. Som konsult hjälper han företag att utbilda sin personal om mat och jordbruk samt i att satsa på naturliga råvaror. Utöver kurser i vegansk matlagning på Restaurangakademien föreläser han i Medveten matlagning på vår kökschefsutbildning. Maximillian är författare till Årstidernas Kokbok (2012), Gårdarnas mat (2008) och Jordens bästa käk tillsammans med Isak Wiig och Lotta Lundgren (2011). Vi ser honom även laga vegansk mat i TV med jämna mellanrum Läs mer här.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm  

Anmäl dig här!