• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SURDEGSBRÖD MED BOUDET

FÅR DET VARA LITE BRÖD?

Restaurangakademiens Brödkurs tar fasta på att många restauranggäster idag ser det goda brödet som en självklarhet. Då brödet ofta är det första som kommer på bordet är det en viktig del för gästens helhetsupplevelse av restaurangbesöket. Under den här dagen kommer Sébastien Boudet att lära dig allt du behöver veta för att lyckas med ditt surdegsbröd i ett traditionellt restaurangkök.

Sébastien kommer att ta er från spannmål till färdiga surdegsbröd helt utan jäst och visa hur enkelt det är att producera fantastiskt goda och fina bröd. Ni kommer få se hur det går till att hålla sin surdeg frisk o bubblig men också lära er att starta en surdeg från scratch. Under en stor del av kursen fokuserar vi på huvudråvaran i bröd dvs mjölet. Ni kommer att få mala mjöl av kulturspannmål med en mindre stenkvarn för att få en större förståelse för hur mjöl fungerar och fortsättningsvis förädla det nymalda mjölet till olika typer av surdegsbröd. Alla degar kommer bakas till frallor, baguetter och limpor.

I kursen ingår även lunch signerad Restaurangakademiens kökschef, Julius Wallmo.

KURSLEDARE: Sébastien Boudet
Sébastien Boudet är kock, bagare och konditor och har drivit en surdegsrevolution i Sverige sedan han flyttade hit för 17 år sedan. Han har drivit flera bagerier, caféer, restauranger i Frankrike, USA, Spanien och Sverige med stort fokus på ekologi, hållbarhet och kretslopp. Han har skrivit tre kok-/bakböcker och syns ofta i Nyhetsmorgon- och är domare/programledare för Dessertmästarna. Sébastien föreläser runt om i landet och undervisar på 15 olika gymnasier och på alla YH-utbildningar för bagare, konditorer och kockar.

DU: Arbetar inom restaurang och vill fördjupa dig inom bröd samt få en förståelse för dess processer. Du vill ta in smakrika, näringsrika och hållbara bröd till restaurangen.

OMFATTNING: Kursen består av en heldag mellan 8.30-15.30.

DATUM: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

PRIS: 2 850 kr per deltagare exkl. moms