• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

”Utbildning är en jätteviktig del för att få de medarbetare vi vill ha”

maj 7, 2018 Posted by

Restaurangakademien har under våren utbildat 36 medarbetare från Scandinavian Resort där Sälens Högfjällshotell, Gammelgården och Topeja Event ingår. Då koncernen har många säsongsanställda med cirka 60 % nyrekryteringar har de valt utbildning som en väg att attrahera och behålla personal.

Tillsammans med Robbin Almén, F & B Controller på Scandinavian Resort, och Menigo tog Restaurangakademien fram en fyradagarskurs där fokuset låg på service och ekonomi. Vi ställde några frågor till Robbin Almén om utbildningssatsningen.

Varför valde ni att göra denna utbildningssatsning?
 – Vi jobbar med många unga medarbetare och har märkt att de söker sig dit de kan utvecklas. Många har en grundutbildning men vi vill erbjuda dem en arbetsplats där de får spetskompetens. Idag är konkurrensen enorm och utbildning är ett bra sätt att attrahera samt behålla personal.

Vad har utbildningen gett för resultat hittills?
 – En ny förbättrad mötesstruktur är redan igång och samtliga har en större inblick i ekonomin när det kommer till bland annat råvarukostnader och varför det är så viktigt.

Vad har du fått för feedback från personalen?
 – Vi har fått ett mycket positivt mottagande från personalen och märker att de verkligen har tagit till sig av sin nya kunskap. Vi hade kunnat haft ännu mer ekonomi, särskilt när det kommer till personalekonomi.

Levde utbildningen upp till era förväntningar?
 – Ja, absolut! Jag skulle till och med säga att servicedelen överträffade våra förväntningar. Ulrika Karlsson var helt fantastisk som föreläsare.

Hur ser framtiden ut för er när det kommer till utbildningar?
 – Vi håller redan på att planera nästa säsongs utbildningsstrategi. Jag arbetar mest på Högfjällshotellet och här passar det bäst med utbildningar under höst- och vårsäsongen. Utbildning är en jätteviktig del i rekryteringsprocessen för att få de medarbetare vi vill ha.

 

Vill du ha en skräddarsydd utbildning till ditt team? Kontakta oss för förslag på upplägg och offert.Kommentarer