• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Tidigare vinnare av Karin Franssons Mentorspris

2019 – Ulrika Brydling, Brydlings, Stockholm
Ulrika Brydling har genom sin gedigna kunskap och sitt positiva sätt fått många unga kvinnliga kockar att utvecklas och våga ta för sig. Hon är en mentor och förebild som var tidig att arbeta med hållbarhet, samt har genom åren skapat ett naturligt nätverk för unga kvinnliga kockar.

2018 – Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket, Stockholm
Stefan Ekengren är en lysande förebild och duktig på att lyfta kvinnliga kockar. Det är tydligt att han i första hand respekterar yrkeskunskap framför kön. Stefan är en frisk fläkt som belyser viktiga frågor om kulturen i våra kök, vågar ifrågasätta och lever som han lär.

2017 – Pernilla Lundberg, Stockholm
Pernilla Lundberg är en inspirerande förebild med stor kunskap och erfarenhet i yrket. Som mentor delar hon med sig av sin kunskap till branschens unga och som förebild leder hon en hållbar väg till en karriär inom kockyrket.

2016 – Lina Ahlin, Feldts bröd & konfekt, Halmstad
Lina Ahlin har trots sin ungdom stor erfarenhet. Lina Ahlin är en mycket driven kock med höga ambitioner och stort mod. Hon är en inspirerande förebild och mentor för många unga kockar.

2015 – Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Marie Skogström har ett brett spektrum i sin matlagning, hon hanterar både det varma och det kalla köket på ett elegant och föredömligt sätt samtidigt som hon är konditor. Utöver detta är hon en kreativ företagsledare och entreprenör.

2014 – Frida Ronge, TAK, Stockholm
Frida Ronge är en motiverande och inspirerande chef. Hon är innovativ och mycket duktig på att ta tillvara närproducerade råvaror. Frida Ronge vågar ta den klassiska matlagningen samt sitt chefskap till en ny nivå.

2013 – Katarina Westlund, kocklärare vid Dackeskolan, Mjölby
Katarina är en engagerad mentor, en positiv förebild och en inspirationskälla för elever och kockar. Hon hjälper unga kockar att nå sina mål genom att dela med sig av sin stora kunskap och sitt brinnande intresse för mat.

2012 – Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland
Karin Fransson har en unik förmåga att som mentor och chef få sina anställda att växa. Hon har även under sina rekordmånga år i juryn för Årets Kock stöttat och utvecklat många unga kockar. Därför var det ett självklart val att hon skulle bli den första mottagaren av detta pris och även att priset skulle namnges efter henne.