• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Studentintervju: Vilgot Esping Jameson, Grunderna inom vin

februari 17, 2020 Posted by

Arbetsplats: Restaurang Fina Fisken, Trosa
Yrkesroll: Hovmästare

Varför valde du att gå Grunderna inom vin?
– Jag arbetar inom restaurangbranschen och fick gå kursen genom jobbet. Perfekt för mig som var intresserad av vin redan innan. 

Hur levde utbildningen upp till dina förväntningar?
– Utbildningen levde definitivt upp till förväntan. Ett stort tack till våra föreläsare, Susanne och Michel, som la kursen på en hög nivå och gjorde allt väldigt intressant och lärorikt.

Var det någon del av utbildningen som du hade extra stor behållning av?
– För mig var det främst att få en bra helhetsöverblick, tidigare hade jag ofta snappat upp kunskap här och där. Grunderna inom vin knöt verkligen ihop alla lösa trådar.

Hur har du fått användning av utbildningen hittills?
– Det känns som att jag har blivit snäppet vassare på vin, vilket har kommit till stor användning både på jobbet och socialt. Både vänner och familj ber mig om råd när det gäller vin, vilket är väldigt roligt.

Hur gick det att kombinera utbildningen med ditt arbete?
– Det funkade perfekt för mig, då restaurangen där jag jobbar ändå har stängt den dagen kursen var på.

Vad har du för råd till den som funderar på att gå Grunderna inom vin?
– Jag kan utan tvekan rekommendera kursen. Även om jag har jobbat inom restaurang ett par år så fanns det fortfarande mycket att ta till sig. Föreläsarna var väldigt kunniga, hjälpsamma och svarade på alla frågor som ställdes.

Grunderna inom vin är en kvällskurs som sträcker sig över sex tillfällen och omfattar WSET Level 1.

Nästa kursstart: 17 mars 2020, tisdagar
Läs mer här!



Kommentarer