• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Studentintervju: Ewa Nyvell, Kökschefsutbildningen

oktober 14, 2019 Posted by

Namn: Ewa Nyvell
Arbetsplats: Riche, Stockholm
Yrkesroll: Kallskänkschef

Varför valde du att gå Restaurangakademiens kökschefsutbildning?
– Jag är ny i min roll som chef, så jag behöver mer kunskap om bland annat ekonomi och ledarskap för att känna mig tryggare och utvecklas som ledare.

Vad är din upplevelse av utbildningen så här långt?
– Det har varit lärorikt, en bra blandning av relevanta ämnen och duktiga föreläsare. Det är intressant att lära känna olika människor från hela restaurangsverige, från olika platser och olika arbetsplatser såsom skola, konferens och restaurang.

Är det något ämne som har stuckit ut som extra intressant?
– Mat och dryck i kombination med Michel Jamais var väldigt givande och gjorde att jag fick större förståelse för hur maten påverkar vinet. Det är något jag kan implementera direkt i mitt arbete. Besöket på Rosendal om grönsaker och kursen om fisk var också väldigt givande, det är inspirerande att lyssna på människor som älskar och brinner för det de gör. Medveten matlagning med Sébastien Boudet gav också mycket. Till exempel många saker att tänka på, och vad jag kan göra för en mer hållbar matlagning.

Har du hunnit få någon mer användning av utbildningen hittills i ditt arbete? 
– Jag har fått användning av kalkylering och hur man ska räkna och fått en liten tankeställare kring hur små saker som känns oviktiga kan påverka ekonomin. Men jag känner mig också redan mer trygg i min roll, även om jag inte fått användning av allt jag har lärt mig så har det gett mig mer självförtroende i min roll som ledare.

Är det något ämne längre fram i schemat som du är extra intresserad av?
 – Jag ser fram emot att lära mig mer om ledarskap och att få fortsätta med Revenue Management med Fredrik Önrup.

Hur går det att kombinera utbildningen med ditt arbete? När pluggar du?
– Vi har utbildning varje onsdag, och det har fungerat förvånansvärt bra att kombinera med jobbet. Jag pluggar när tid finns och lyfter skolrelaterade frågor på jobbet för att utvecklas och hålla igång en diskussion.

Hur finansierade du utbildningen?
– Min arbetsgivare Svenska Brasserier står för den.

Kökschefsutbildningen omfattar 12 onsdagar och sträcker sig över en termin.Kommentarer