• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Studentintervju: Caroline Karlsson, Grunderna inom vin

januari 23, 2020 Posted by

Varför valde du att gå Grunderna inom vin?
– Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av både god mat och dryck och varför olika smakkombinationer smakar som de gör. Nu fanns tid och möjlighet i livet att gå en grundläggande utbildning med möjlighet till påbyggnad och då tog jag den.

Hur levde utbildningen upp till dina förväntningar?
– Den motsvarade absolut mina förväntningar, den är pedagogiskt upplagd och går till och med lite längre än vad som utlovas.

Var det någon del av utbildningen som du hade extra stor behållning av?
 – Jag uppskattade att vi byggde upp en kunskap från grunden. Vi började med hur man går till väga när man provar vin, gick vidare med de största och vanligaste druvorna och hur till exempel geografisk hemvist påverkar vinet. Samtidigt diskuterade vi även druvblandningar och nördade ner oss i väsentliga skillnader mellan olika världsdelar och länder.

Har du fått användning av utbildningen hittills?
– Absolut, familj och vänner låter mig välja dryck till måltider och ber om tips 🙂

Vad har du för råd till den som funderar på att gå Grunderna inom vin?
– Det är en mycket bra grund oavsett om man ”bara” har mat, dryck och vin som hobby och vill lära sig lite mer, eller om man redan funderar på att utbilda sig vidare till sommelier. Jag är jätteglad att jag gick utbildningen och vill verkligen rekommendera den till alla som är intresserade och vill lära sig mer, men kanske inte vet var eller vilken kurs man ska välja.

Grunderna inom vin är en kvällskurs som sträcker sig över sex tillfällen.
Nästa kursstart: 17 mars 2020, tisdagar
Läs mer här!

Foto: Jonas BilbergKommentarer