• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Ny VD för Restaurangakademien i höst

augusti 5, 2020 Posted by

Foto: Andreas Hyltén

Foto: Andreas Hyltén

Under hösten kommer Jesper Johansson att tillträda som ny VD för Restaurangakademien. Jesper kommer närmast från Werners Gourmetservice där han arbetat som utbildningsansvarig.

Jesper har en lång bakgrund inom restaurang, både som kökschef och kock från bland annat Grythyttan och Måltidsakademien men också från utbildningsvärlden inom en rad roller, inte minst från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet där han var chef för grundutbildningen och ansvarig för institutionens samtliga program och kurser.

”Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av RA och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor” säger Jesper Johansson.

”Jag är otroligt glad att vi har funnit varandra i denna rekrytering” säger Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör för Menigo som är ägare av Restaurangakademien. ”Branschen behöver nytänkande och oavsett hur marknaden utvecklar sig så kommer kompetensutveckling alltid att vara viktigt. Restaurangakademien kan agera både som en gastronomisk mötesplats fysiskt och digitalt, samt aktivt stötta Sveriges restauratörer att skapa långsiktigt hållbara matupplevelser med hjälp av kunskap. Jesper känns som den perfekta personen att driva detta från vision till verklighet.”

För mer information kontakta:
Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör Menigo
Tel: +46 72 141 1420, E-mail: nina.wahlgrengill@menigo.seKommentarer