• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MER VÄXTBASERAT OCH ÖKAD HÅLLBARHET

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Kursen riktar sig till kökschefer och personal som arbetar i storkök på skolor, äldreboenden, förskolor och personalmatsalar, inom både offentlig och privat regi. I Sverige hamnar en tredjedel av all mat som produceras i soporna, trots att den går utmärkt att äta. Matsvinnet är ett problem, men samtidigt en möjlighet då det innebär en potentiell resurs som går att börja ta hand om!  Den här dagen guidar Mats Andersson oss mot en hållbar och smakrik meny genom att:

  • Planera matsedeln resurseffektivt
  • Använda hela råvaran
  • Väva in mer växtbaserat
  • Minska råvarukostnaden

Upplägget består av både teori och praktisk matlagning, med en stor portion råvaruglädje och kreativitet.

Föreläsare: Mats Andersson, köksansvarig på Backaskolan i Landvetter, Härryda kommun. Kommunen har lyckats minska matsvinnet med 30 % sedan 2015! Skolans arbete mot svinnet har uppmärksammats i bl. a. Rapport, P1, Ekot och Lilla Aktuellt.

Pris: 2850 kr exkl. moms per deltagare

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm