• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MINSKA SVINNET OCH ÖKA HÅLLBARHETEN

Datum: 30 oktober 2019, kl 9.00-16.00

I Sverige hamnar en tredjedel av all mat som produceras i soporna, trots att den går utmärkt att äta. Matsvinnet är ett problem, men samtidigt en möjlighet då det innebär en potentiell resurs som går att börja ta hand om!  Den här dagen guidar Mats Andersson oss mot en hållbar och smakrik meny genom att:

  • Planera matsedeln resurseffektivt
  • Använda hela råvaran
  • Väva in mer växtbaserat
  • Minska råvarukostnaden

Upplägget består av både teori och praktisk matlagning, med en stor portion råvaruglädje och kreativitet.

Kursledare: Mats Andersson, köksansvarig på Backaskolan i Landvetter, Härryda kommun. Kommunen lyckades 2018 att minska matsvinnet med 20 %. Skolans arbete mot svinnet har uppmärksammats i bl. a. Rapport, P1, Ekot och Lilla Aktuellt.

Du: Kursen riktar sig till kökschefer och personal som arbetar i storkök på skolor, äldreboenden, förskolor och personalmatsalar, inom både offentlig och privat regi.

PRIS: 2850 kr exkl. moms per deltagare

Anmäl dig här!