Höstens kursdatum: 8, 15, 22, 29 november och 6 december, kl. 17.00-22.00
Kursinnehåll: Det här är en kurs framtagen för dig som vill lära dig matlagningens grundstenar och som vill lägga lika mycket fokus på varje moment. Vi går under fem tillfällen grundligt igenom vad du behöver kunna inom respektive område samt övrigt såsom knivteknik, vilka smaker som passa ihop och olika tillagningstekniker.
Sås:
hur du kokar bästa fonden
grundsåser och hur du kan variera dem
kalla såser och emulsionssåser
viktiga smaksättningar
hur balansen mellan grundsmakerna påverkar det färdiga resultatet
vilken sås passar till vad
steksky
Fisk:
färsk fisk och kvalitet
filéa plattfisk och rundfisk
rimma, torrimma, saltlag
steka, koka, ugnsbaka, röka, grava
skaldjur i säsong, kokning och andra tillagningssätt
fiske samt olika fiskemetoder
Kött:
hur du avgör köttkvalitet
styckning och detaljer
att binda kött
koka eller steka?
hög eller låg temperatur?
smaksättningar och gryta
Grönt:
grönsaker i säsong
att variera gröna tillbehör
hur du tillagar grönsaker på bästa sätt
steka, koka, blanchera, rosta och baka
smaksättning
Sött:
Tallriksupplägg samt hur olika råvaror och tekniker kan bygga den perfekta desserten
Mousse, glass, sorbet, choklad, maränger, vaniljcréme, karamelliserade nötter, pâte à Choux, Tarte tatin, sufflé etc.
Du får med dig grundrecept som du sedan kan utveckla och spela vidare med i din egen matlagning
Pris: 11 750 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm