• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

MATLAGNINGENS FEM GRUNDER

Höstens kursdatum: 8, 15, 22, 29 november och 6 december, kl. 17.00-22.00

Kursinnehåll: Det här är en kurs framtagen för dig som vill lära dig matlagningens grundstenar och som vill lägga lika mycket fokus på varje moment. Vi går under fem tillfällen grundligt igenom vad du behöver kunna inom respektive område samt övrigt såsom knivteknik, vilka smaker som passa ihop och olika tillagningstekniker.

    Sås:

  • hur du kokar bästa fonden
  • grundsåser och hur du kan variera dem
  • kalla såser och emulsionssåser
  • viktiga smaksättningar
  • hur balansen mellan grundsmakerna påverkar det färdiga resultatet
  • vilken sås passar till vad
  • steksky
    Fisk:

  • färsk fisk och kvalitet
  • filéa plattfisk och rundfisk
  • rimma, torrimma, saltlag
  • steka, koka, ugnsbaka, röka, grava
  • skaldjur i säsong, kokning och andra tillagningssätt
  • fiske samt olika fiskemetoder
    Kött:

  • hur du avgör köttkvalitet
  • styckning och detaljer
  • att binda kött
  • koka eller steka?
  • hög eller låg temperatur?
  • smaksättningar och gryta
    Grönt:

  • grönsaker i säsong
  • att variera gröna tillbehör
  • hur du tillagar grönsaker på bästa sätt
  • steka, koka, blanchera, rosta och baka
  • smaksättning
    Sött:

  • Tallriksupplägg samt hur olika råvaror och tekniker kan bygga den perfekta desserten
  • Mousse, glass, sorbet, choklad, maränger, vaniljcréme, karamelliserade nötter, pâte à Choux, Tarte tatin, sufflé etc.
  • Du får med dig grundrecept som du sedan kan utveckla och spela vidare med i din egen matlagning

Pris: 11 750 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!

KALENDARIUM

Se hela kalendariet här »