Styckningskurs – lamm

Välkommen till en praktisk och lärorik kurs där vi fokuserar på styckning av lamm. Under ledning av Hubbe Lemon, får du steg för steg lära dig att stycka ett helt lamm, från grovstyckning till finstyckning.

Genom arbetet får du en djupare förståelse för lammets anatomi och hur olika detaljer hänger samman. Vi går igenom klassiska tekniker för att binda kött samt hur styckningen påverkar smak, textur och tillagningssätt.

Du får också lära dig hur smakkvalitet kan variera beroende på styckningsdetalj, hantering och tillagning. Vi provar och pratar om olika kärntemperaturer och dess påverkan på råvaran.

Kursmoment:

  • Grundläggande anatomi på lamm
  • Grov- och finstyckning
  • Köttkvalitet och hantering
  • Bindtekniker och presentation
  • Rätt kärntemperatur för bästa resultat

Dagen avslutas med en gemensam måltid där vi provar utvalda lammdetaljer och tillbehör.

Kursinformation

Datum: 20/9 9:30-15:30
Kursledare: Hubbe Lemon, fiskare och jägare
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck samt boken Jägaren och Kocken.