Fokus på grönt, Skördetid

Den svenska skördesäsongen ger oss ett rikt utbud av fantastiska råvaror. Under den här kursen kommer vi jobba med råvarorna när de är som allra bäst.

Vi kommer fördjupa oss i matlagningstekniker som framhäver varje råvaras unika karaktär. Genom att arbeta med hela råvaran lär du dig skapa variation och ta tillvara på eventuellt svinn på ett hållbart sätt. För att verkligen lära känna våra råvaror testar vi olika tekniker på samma råvara för att se hur de beter sig beroende på vilket sätt de tillagas på. Från knaprigt till krämig, från sött till syrligt. Vi utforskar råvarans fulla potential.

Råvarorna hämtas från lokala odlare och producenter. Animaliska inslag används som smakbärare snarare än huvudnummer.

Det här är en kurs för dig som vill tänka nytt i köket, laga med omtanke och låta grönsakerna stå i centrum. Du får verktyg att laga säsongsanpassat, hållbart och kreativt och självklart med smaken i fokus.

Föreläsare: Elvira Lindqvist
Datum: 27/9 9:30-15:30
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.