Restaurangakademien bjuder in till en inspirerande (och gratis) kväll där vi sätter framtidens restaurangbransch och ledarskap i centrum. Tillsammans med branschkollegor, framtida talanger och erfarna förebilder skapar vi ett mingel du inte vill missa!
Vad händer under kvällen?
- Vi lanserar rapporten ”Ungas syn på restaurangbranschen”
- Vi delar ut Karin Franssons Mentorpris 2025
- Vi lyssnar till ett inspirerande föredrag av Carl Elfgren från Good Advice
- Mingel, nätverkande och bransch-häng
- Vi bjuder på något gott att dricka och något mindre att äta
Information
När: Måndag 15 september
Tid: Kl. 17:00–19:00
Var: Restaurangakademien, Stockholm
Det är kostnadsfritt, men platserna är begränsade.
Om rapporten
Hur ser unga på restaurangbranschen idag och vad får dem att vilja satsa långsiktigt?
I den här rapporten har vi låtit unga med erfarenhet eller intresse för branschen svara på frågor om drivkrafter, utmaningar och framtidstro. Resultatet är både insiktsfullt och rakt: det är tydligt att många känner ett starkt engagemang för serviceyrken, men att vägen in i branschen inte alltid är självklar.
- Vad lockar egentligen mest – och vad skrämmer bort?
- Hur viktigt är det att ha en mentor?
- Och vad behöver vi förändra för att fler ska vilja växa och utvecklas i restaurangvärlden?
Rapporten ger konkreta svar, och visar på ett stort värde i att lyssna på nästa generations röster. Välkommen att ta del av deras perspektiv.
Om Karin Franssons mentorpris
År 2012 instiftades ett mentorpris uppkallat efter kocken och krögaren Karin Fransson, med syfte att belöna mentorer som i sitt arbete bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar. Karin har fostrat flera av Sveriges främsta kockar under alla år som hon var verksam på öländska Hotell Borgholm. Bland tidigare vinnare hittar du bland annat Ulrika Brydling, Katarina Westlund, Stefan Ekengren och senaste vinnaren Peter Asp Jelksäter. Läs mer