• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Inblick från Restaurangchefsutbildningen

mars 15, 2018 Posted by

I februari hade jag det stora nöjet att få sitta med på en av restaurangchefernas lektioner, rekrytering.

Jag har en del dialoger angående rekrytering i mitt dagliga arbete då jag jobbar med försäljning. Det är en av de största utmaningarna för arbetsgivare  så det var väldigt spännande att höra olika sätt man kan jobba med detta. Jag var så inspirerad efter lektionen och ser verkligen hur den här kunskapen är viktig i rollen som restaurangchef!

På lektionen gick vi igenom bl. a. kravprofil, vem och vad är det vi söker när vi anställer? Här betonades vikten av att inte avvika från önskad kravprofil under hela processen. Vi gick även igenom vilka olika typer av annonser vi använder oss av i vår bransch samt urvalsprocessen.

Det var väldigt intressant och lärorikt att lyssna på studenterna och hur de jobbar idag.

Vi fick även göra en väldigt rolig övning där vi arbetade i par och fick intervjua varandra. Vi gavs en roll som vi sökte samt tre olika egenskaper och utifrån dom skulle vi ta fram frågor. Här var såklart meningen med frågorna att vi skulle kunna avgöra om personen i fråga erhöll dessa egenskaper.

Jag sökte en hovmästare och min partner sökte en kock, vi fick båda jobbet! 😉

Nästa kursstart för restaurangchefsutbildningen är i september. Missa inte chansen att utvecklas i rollen som nuvarande eller framtida restaurangchef!

Tina Trigg, försäljningsansvarig RestaurangakademienKommentarer