”Under mina kurser på Restaurangakademien får du en minnesvärd, värdeskapande dag tillsammans med framtida matskapare.”

– Roger Karlsson

Listan på Rogers tidigare arbetsplatser och yrkesroller är en av de längre inom branschen. Under sina snart 40 yrkesverksamma har han hunnit jobba ”överallt och med alla” – som produktutvecklare och kökschef på Lantmännen, till kock i radioprogrammet Meny P1, köksmästare på Vasarestaurangen, Operakällaren, Stallmästaregården, medverkande under Nobelmiddagen 2019 och mycket, mycket mer. Idag är Roger huvudansvarig i Styckboden Grand Hôtel Stockholm och Senior Chef Garde Manger. På Restaurangakademien föreläsare han om traditionell matlagning i en ny tappning. I hans kurser föredrar han att involvera historik och tradition för att ge en förklaring till varför man tillämpar en viss metod för att uppnå bästa resultat.

Aktuell på Restaurangakademien med:
Svensk husmanskost 2.0
Styckning