• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Examination på sommelierutbildningen!

maj 17, 2016 Posted by

Nu har vi examinerat ännu en klass full av duktiga studenter.

Det var en dag fylld med utmaningar. Blindprov, mat och vin i kombination samt dekantering var momenten som skulle klaras av innan det levande lexikonet Jan Rosborn gick igenom Restaurangakademiens teoriprov, medan studenternas egna öl provsmakades. Efter detta var det bara kvar att skåla i Champagne samt dela ut priser och diplom.

Resultaten var bland de högsta på länge med riktigt hög och imponerande nivå på teorin! Men vi har såklart en kursetta och det blev Gustav Hökstrand! Patric Anderson knep platsen som kurstvåa. Ett stort grattis till er för en lysande prestation! Gustav vann även pris för bästa mat och dryck i kombination och Patric för bästa blindprov. Anton Sundelin vann bästa dekantering och Louise von Essen bästa teori. Kursettan och kurstvåan får, förutom äran, en stipendieresa i höst sponsrad av Spring Wine!

Det är alltid med blandade känslor vi examinerar en klass. Men vi gör det med stolthet då de återvänder till sina arbetsplatser berikade av kunskap. Det skänker oss stor glädje!

Vi hoppas på återseende snart, om det så är på en master class eller på WSET Diploma.

Vill du också bli sommelier? Här finner du mer information om vår sommelierutbildning.

Mattias Dahl, dryckeskoordinatorKommentarer