• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Examination av sommelierutbildningens studenter!

december 4, 2015 Posted by

Den här veckan har varit fylld av lyckokänslor och separationsångest då våra underbara sommelierstudenter på steg två har haft avslutning! Det här är en av de största händelserna på terminen och en dag då flera av våra kunniga föreläsare samlas för att stötta, lugna ner men också bedöma många av de nya kunskaper som lärts ut under terminens gång.  

Detta skedde i måndags och dagen var fylld av examinationsmoment som bland annat inkluderade provningsmetodik med Jörgen Lindström. Då blindprovar studenterna tre olika viner och skriver full metodik med en mer analytisk vinkel än WSET:s metodik som eleverna redan har examinerats i.

Mat och vin i kombination är ett annat moment som leds av Michel Jamais och Sören Polonius. Här får eleverna sätta valfri dryck till en meny. Viktigt att tänka på är att man verkligen kan motivera sina val!

På plats denna dag finns även Magnus Svensson och Susanne Berglund Krantz som bedömer elevernas dekantering, ett moment där många kan känna sig nervösa. Ta det lugnt och låt inte nerverna styra, brukar vi säga…

Jan Rosborn, vårt livs levande lexikon, går under dagen igenom Restaurangakademiens teoriprov. Upprepning är en nyckel till kunskap!

Efter alla momenten var färdiga satt vår utbildningsansvarige, Morgan Kjellström, febrilt och sammanställde terminens betyg samt resultaten från dagens prov. När det var klart samlades vi alla i matsalen, skålade med Philipponnat Champagne, och åt löjromssnittar och firade alla studenter. Inte minst den här terminens kursetta – Jörgen Andreasson och kurstvåa – Sandra Nord! Bästa dekantering lyckades Yasmin Söderström åstadkomma!

Vi är superstolta över alla dessa fantastiska studenter och hoppas att se dem här snart igen. Kanske på vår Masterclass Rhône i April eller nästa kursstart för Diploma..

Stort lycka till alla!
Varma hälsningar från alla era vänner på Restaurangakademien

Tina Trigg, SommelierkoordinatorKommentarer