• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

STARTA RESTAURANG!

 – KONCEPT, LEDARSKAP, LOGISTIK

Datum:
kontakta oss vid intresse

Innehåll:
Kom och inspireras av Frida Ronge! Under den här förmiddagen får vi en guidning genom allt som ingår i konceptutveckling, pre opening, opening och drift på en enhet med hög ambitionsnivå. Frida berättar om plötsliga utmaningar som kan uppkomma vid nyöppning och om endorfiner i överflöd. Hon belyser även hur viktig logistiken varit bakom framtagandet av respektive koncept på enheterna Råbaren, TAK, UNN, Bar och Terrass.

Vi får också höra om Fridas resa från att vara kock i ett litet team till att bli gastronomisk ledare för ett stort team, och vilka skillnader det innebär. Viktiga ledarskapsfrågor berörs, till exempel hur man lyckas eller inte lyckas uppnå den omsättning som förväntas utan att stöta ut varandra.

Utöver det tar Frida upp sin matfilosofi – hur hon matchar nordiska råvaror med japanska smaker och tekniker med ett fokus på hållbar sjömat, främst MSC-certifierad fisk och skaldjur.

Vi avrundar föreläsningen med ett smakprov på en av Fridas signaturrätter.

Föreläsare: Frida Ronge
Frida Ronge är en av våra mest välrenommerade kockar. Hon är en visionär. Dynamisk och kreativ och har en fot i det japanska köket som blandas upp med det nordiska. Frida är kreativt ansvarig på restaurang Tak och Unn i Stockholm där hon leder utvecklingen gastronomiskt samt konceptuellt. Hon var med och startade Råkultur och Vrå och har mottagit White Guides Rising star samt fått Karin Franssons mentorpris. Frida har också en silvermedalj i tävlingen Sushi Samurai samt blev utsedd till Årets smakskapare 2017.

Pris: 925 kr per person exkl. moms (1 157 kr inkl. moms)

Anmäl dig här!