• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

ALKOHOLFRIA DRYCKER – VÅGA TA BETALT

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Efterfrågan på alkoholfri dryck går stadigt upp och osålda vinglas och vinpaket gör märkbara hål i snittnotan. Idag visar Ulrika Karlsson hur vi vänder den här, ur hälsosynpunkt positiva trenden, till att även gynna restaurangen.

Att erbjuda ett helt dryckespaket istället för ett ensamt alkoholfritt alternativ ger dig möjlighet att tjäna pengar! Och, viktigast av allt, alla dina gäster får en lika bra helhetsupplevelse av sitt besök. Naturligtvis ska de alkoholfria alternativen ha samma höga standard som den traditionella vinlistan. Både när det kommer till antal, smakuppbyggnad och estetiskt uttryck.

Ulrika visar hur du genom att använda råvaror som finns nära skapar kreativitet kring ditt alkoholfria dryckesutbud. Säkerställ att smakerna varierar genom att arbeta med till exempel blad, örter, grönsaker och blommor. Samma regler gäller för mat och dryck i kombination här som när du arbetar med alkoholhaltig dryck.

Vi går också igenom prissättning. Råvarukostnaden är låg, men arbetskostnaden hög när restaurangen gör drycken själv. Efter den här dagen kommer du våga ta betalt för genomarbetade val av alkoholfria drycker!

”Väljer gästerna bort en flaska vin till maten, ja då får man en lägre snittnota. Jag tror att hela branschen känner av trenden med att leva hälsosamt och göra medvetna val, och då gäller det att hänga med och erbjuda riktigt bra alkoholfria alternativ”
Per Bengtsson, PM och Vänner 

Föreläsare: Ulrika Karlsson
Ulrika Karlsson är krögare och sommelier. Hon driver Krakas krog på Gotland och Niehku Mountain Villa i Riksgränsen. Ulrika är känd för sin gedigna kunskap inom service och försäljning och är sedan 2017 kreativ ledare för Restaurangakademiens utbildningar inom dryck och matsal.

Pris:925 kr exkl. moms  

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm