Hållbar matlagning med Elvira Lindqvist

Detta är en kreativ och klimatsmart matlagningskurs riktad till dig som är nyfiken på att lära dig mer om biologisk mångfald och jordhälsa. Under kursen djupdyker vi i säsongens bästa växtbaserade råvaror – direkt från våra lokala bönder och producenter. I kursen lär du dig jobba kreativt med att ta tillvara på hela råvaror och utmanas genom att skapa olika konsistenser, smaker och texturer av samma råvara fast med olika tillagningstekniker.

Fokus ligger på laga växtbaserade maträtter, med animalier som härliga smakförhöjningar snarare än huvudkomponenter.

Under kursens gång kommer du som deltagare att få konkreta verktyg och praktiska tips för att kunna ställa om till en mer hållbar och grön matlagning. Från att identifiera smakkombinationer för växtbaserade råvaror till att behärska konsten att skapa välavvägda och kompletta rätter, kommer du att lämna den här kursen med en djupare förståelse för hållbar matlagningen.

  • Kreativ och klimatsmart matlagning
  • Ta vara på säsongens bästa växtbaserade råvaror
  • Konsistens, tillagningsmetoder och preserveringDatum: 7/10 och 8/10. 17.00-22.00
(Välkommen klockan 16:30 för en lättare måltid)
Föreläsare:
Elvira Lindqvist
Övrigt: I priset ingår förkläde, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.

Utforska hållbar matlagning med Elvira Lindqvist

Ny kurs på Restaurangakademien

Upptäck konsten att skapa läckra och hållbara rätter med Elvira Lindqvist, den kreativa ledaren på restaurang Oxenstiernan i Stockholm. På Restaurangakademien introducerar vi stolt vår senaste kurs, fokuserad på hållbar matlagning med säsongens råvaror i centrum.