Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. Vänligen välj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Välkommen till oss

Restaurangakademien är en kreativ mötesplats för kunskapsutbyte inom mat, dryck, ledarskap och service. Genom våra kurser och utbildningar formar vi nästa generation branschexperter inom restaurangvärlden.

I fokus just nu

Fördjupning inom vin

Det här är vår nya vinkurs för dig som antingen redan gått Grunderna inom vin eller som vill påbörja en längre utbildningsresa inom dryck. Kursen omfattar tio kvällstillfällen med start den 10/4 kl.

YH-utbildning

Nu kan du ansöka om en plats till vår Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier – Matsalschef med start den 9/8. Skicka in din ansökan senast den 15/5.

Pâté-Croûte

Välkommen till en unik kurs i Pâté-Croûte med den svenska mästaren Malidza Larsson. Under två kvällar kommer du att få lära dig konsten att skapa den perfekta Pâté-Croûte från grunden.

Low intervention wine

Välkommen till en helt ny och alldeles unik utbildning! Under fyra tillfällen får du chans att fördjupa dig inom vinproduktion med minimal inverkan från en objektiv synvinkel.

Vårens delikatesser

Våren är en underbar tid för alla matlagare – en säsong fylld av färska, späda grönsaker, örter, skott och primörer! Vi kommer laga mat med vårens delikatesser och grönsaker i fokus

Styckat kött

Styckningskurs

Är du intresserad av att lära dig hantera hela köttstycken? Lär dig att förädla olika delar, från steg till sadel, och upptäck hur man bedömer köttkvalitet samt väljer rätt tillagningsmetoder.

Grön sparris

Ett år, fyra säsonger

I kursen Ett år fyra säsonger kommer du få jobba med råvaror och tillagningsmetoder som kännetecknar varje specifik årstid. Vi börjar med vårens primörer den 7/5.

Stekt kött som penslas

Amerikas kök

Är du nyfiken på Amerikas mångkulturella smakkombinationer och breda utbud av olika kök? Ta chansen att gå en inspirerande heldagskurs.

Missa inte Commis Award under GastroNord 10/4

Bocuse d’Or Sweden Commis Awards är en årlig tävling som riktar sig till unga kvinnor som går sista året på gymnasiet på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet. Syftet med tävlingen är att inspirera fler kvinnor till att tävla i matlagning samt att på sikt hitta en potentiell svensk kandidat till Bocuse d’Or.

Hämta din gratisbiljett till mässan, uppge kod GASTRO24

Team Sweden tog silver i Bocuse d’Or Europa

Efter 5 timmar och 30 minuters intensivt tävlande i Trondheim stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden blir tvåa i tävlingen och med det tar sig vidare till världsfinalen av Bocuse d’Or. Noel Moglia tog även utmärkelsen bästa commis!

Event på Restaurangakademien

Bjud in dina vänner eller kollegor till ett oförglömligt event hos oss! Vi skräddarsyr allt från middagar och dryckesprovningar till after-works, konferenser och fester – alltid anpassat efter dina önskemål.

Maila in din eventförfrågan
här!

Våra erbjudanden

Dryck, Matlagning, Ledarskap eller Service? Hos oss finns något för alla, till och med för den som vill studera på distans. Vi erbjuder en mängd olika kurser och utbildningar med varierande omfattning och förkunskapskrav.

Restaurangakademien har under många decennier varit en naturlig mötes- och utbildningsplats för restaurangbranschen. Därför är det roligt att som VD få möjlighet att vidareutveckla och stärka företagets verksamhet.

– Andreas Stenberg, VD