• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

WSET Diploma – heliga dagar i kalendern

juni 27, 2017 Posted by

För ganska precis tre och ett halvt år sen satt jag på mitt kontor, framför datorn och såg tiden flimra iväg. Ännu hade jag inte tagit mod till mig att göra slag i det där stora äventyret, ni vet, det som man gör bara för sin egen skull. Men så kom tanken – det var dags att göra något som var bara för mig och mitt eget höga nöjes skull. Via en vän hade jag hört talas om Restaurangakademien och beslutet fattades lätt. Jag tror aldrig att jag med sådan glädje har betalat en faktura – ett stort leende spelade över hela ansiktet när jag klickade på ”betala” i internetbanken.  Inte kunde jag ana då att det skulle komma att betyda så mycket mer än bara ett års förströelse och förkovran i mitt stora vinintresse. Med engagerade föreläsare, fantastiska nya vänner och en glimt av ett nytt liv har ett år har blivit tre… och inte en enda sekund har jag ångrat tiden på Restaurangakademien (RA).

Dagarna med föreläsningar och provningar på RA har varit nästan heliga i kalendern, inget har fått komma emellan, annat arbete har fått förpassas till kvällar och helger. Bland min egen undervisning, juridiska propositioner och artiklar har böcker om vin och provningar smugits in.  Föreläsare har tålmodigt, och kanske ibland till och med något roat, besvarat mina mängder av frågor. De har stöttat, väglett och förklarat. De har nogsamt planerat provningslistor, skapat undervisningsmaterial och bjudit på sig själva och sin kunskap. 

Nu, snart tre utbildningsår senare är jag på väg att skriva det sista stora provet för WSET Level 4 Diploma – lilla jag, som bara trodde att min tid på Restaurangakademien skulle bli en paus i vardagslivets lunk. Tänk så fel jag hade då, och så glad jag är att ha haft fel!

Johanna Norberg, Studerande WSET Diploma Kommentarer