• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

WORKSHOP TRYFFEL

Datum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Under en halvdag kommer vi här att fördjupa oss i den läckra svampen tryffel! Numera kan vi i Sverige avnjuta inhemsk bourgognetryffel som både växer vilt och odlas på Gotland och Öland. Dagen inleds med att Christina Wedén berättar om verksamheten på Gotland och tryffeln där. Hon tar även upp jämförelser med andra tryfflar samt går in på tryffelns kemi och innehåll. Vad händer med aromen vid olika typer av beredning? Vad är det som gör den så gastronomiskt eftertraktad? Efter föreläsningen laborerar vi med tryffel i köket och avslutar med en gemensam lunch på det vi har åstadkommit.

Kursledare: Christina Wedén
Christina Wedén har skrivit en doktorsavhandling om den svarta bourgognetryffeln och arbetar idag som forskare och lärare vid Uppsala universitet. Hennes bok Tryffel – mat för gudar, gutar och svin kommer att kunna köpas kontant på plats för 200 kr.

Pris: 695 kr exkl. moms